Billigare refiller till Sangenic och AngelCare blöjhink

Sedan en tid tillbaka så finns det ett nytt sätt att få betydligt billigare refiller till två av de mest populära blöjhinkarna på marknaden, nämligen blöjhinken Sangenic Hygien Plus+ från Tommee Tippee och blöjhinken från AngelCare.

Solgenic är ett företag som erbjuder möjligheten att köpa samma typ av folie som används på originalkassetterna fast då till ett betydligt lägre pris. Det fungerar på så sätt att man köper en rulle med folien löst (folien erbjuds i längderna 50m, 100m, 200m och 400m, kostnad från €7,85 till €32,85) och helt enkelt fyller på en av sina befintliga originalkassetter (det medföljer även ett rör som man använder då man återfyller en kassett). Folien beställs direkt från Solgenic, enklast är att betala med kort och folien skickas därefter med DHL från Tyskland och bör vara framme efter 3-6 dagar enligt information på Solgenics webbplats (fraktkostnaden ligger på €3,95 så strax under 40 kr).

Prisjämförelse mellan Sangenics refilller och Sangenics folie

För att få ett hum om exakt hur mycket billigare det blir att fylla på sina originalkassetter med folien från Solgenic så finns nedan en enkel prisjämförelse. En originalkassett från t.ex. Sangenic kostar i regel mellan 100 till 130 kronor (lite beroende på om man köper den i ett 3-pack eller löst). För enkelhetens skull räknar vi med att en kassett kostar 100 kr, en kassett innehåller ca 12,5 m folie. Skulle vi köpa folie från Sangenic på 100 meter så skulle det räcka till 8 st originalkassetter, kostnaden för 100 meter folie är €12,85 (enkelt omräknat till ca 125 kr), kostnaden för varje refill blir då istället runt 16 kr vilket är betydligt billigare än att köpa original (och också betydligt billigare än att köpa refiller som är kopior som normalt ligger på ca 60-70 kr/st). Skulle man istället välja att köpa den längsta folien på 400 m (€32,85, ca 315 kr) så räcker den till 32 kassetter och man hamnar då på ett genomsnittligt pris per kassett på under 10 kr, dvs. en tiondel av kostnaden för en originalkassett.

Det som tillkommer är dock arbetet i att fylla på kassetten med ny folie, något som jag förmodar man löser ganska lätt efter att ha gjort det några gånger. Nedan hittar ni två stycken olika videor som visar hur man använder folien från Solgenic på Sangenic blöhink och på blöjhinken från Angelcare. Det verkar ganska smidigt efter att ha kollat på videorna nedan. Är det någon som har testat produkterna från Solgenic och kan dela med sig om hur det fungerar i praktiken så får ni hemskt gärna lämna en kommentar kring era erfarenheter av dessa produkter.

Sangenic blöjhink

Angelcare blöjhink

10 replies on “Billigare refiller till Sangenic och AngelCare blöjhink

  • Micke

   Vi har sangenic så kan tyvärr inte svara på hur du fyller på, men sangenic är inga problem iallafall 🙂
   Ang. lukten så är det ingen skillnad, jag tycker plasten motsvarar original (ser ingen skillnad mot original)

   Svara
  • Christian

   Hej Klas,

   vad jag har förstått så är folien från Solgenic inte densamma som den som säljs på Amazon. Har inte hört att det skulle vara samma problem med denna folie.

   /Christian

   Svara
 • Mathias N

  Det är lätt att fylla på. Ta ut kassetten som håller plastfolien ur locket. Tag loss den taggiga plastringen som håller plasten på plats. Sätt pappröret över kassettens mittrör. Trä plastfolie över pappröret. Trä på så mycket som får plats. Det är lättast om man är två som hjälps åt. En håller i rullen med plastfolie och den andre trär folien på röret. Håll sedan kvar plastfolien på plats medan du tar bort plaströret. Tryck tillbaka den taggiga plastringen så folien hålls på plats innanför. Dra ut lite av plastens ände och dra plasten ner genom mitthålet. Knyt en knut eller två i änden på folien. Sätt tillbaka kassetten och trä folien bakom kroken (inte haken med dolt knivblad som skär av folie), så att knuten hamnar som ett stopp bakom kroken. Klart!

  Svara
  • Nils

   Ytterligare ett tips, är att trä på den taggiga plastringen på röret medan det fortfarande sitter kvar i kassetten efter att man fyllt på. Dra sedan ner taggringen till botten och ta sen bort röret. Då är det ännu lättare att få plasten att vara stilla i kassetten (som annars lätt krusar uppp sig när man försöker trä på plastringen).

   Svara
 • Nils

  Köpte 100m för att testa och nu ca 6 månader senare har den rullen tagit slut. Det har funkat alldeles utmärkt! Stort tack för att denna artikel publicerades, tipset har sparat oss mycket pengar!
  Ska nu beställa en större rulle.

  Ang lukt, har vi inte haft några som helst problem. Vi sätter dessutom en vanlig avfallspåse i botten på blöjhinken. Då är det superenkelt att tömma när hinken blir full och man kan hantera det som en ”vanlig” soppåse.

  Svara
 • Nils

  Tips:
  Spara röret som följer med. Om du behöver beställa mer folie senare, så finns ett alternativ att beställa utan röret och då får man billigare fraktkostnad.

  Svara
 • Teza

  Ja, refillerna till hinkarna är inte gratis. Har nu precis beställt ifrån Solgenic. Det stod här att frakten låg på ca 40:-. Men i mitt fall som beställde 100m refill, så hamnade frakten på 9,45€ och totalt med 1st refill (100m), så hamnade slutnotan på 22,55€.
  Hur jag än vänder och vrider så blir det absolut billigast. Sedan får tiden utvisa om kvalitén är högre än priset. Vilket jag verkligen hoppas på.

  Svara
 • Nillson

  Läste detta inlägget för ett tag sedan och kollade upp det hela. Vi gick all-in och beställde 3st 400m rullar. Räckter i 2 år. Plasten känns lite prassligare men inte märkt någon kvalitetsskillnad.

  Svara

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *