Test av blöjhinkar

Tester av ett flertal blöjhinkar hinkar kommer vi att samla här. På denna sida kan du se en kort sammanfattning av de tester vi har gjort.

Första testet gjordes av AngelCare blöjhink och slutsatsen av detta test är att det är en bra starthink eftersom den är gratis och enkel, det finns också möjlighet till billiga refiller (0,33 kr/blöja) eftersom det finns kopior att köpa men funktion och smidighet kunde vara bättre.

Vårt andra test gjordes av Korbells blöjhink. Blöjhinken från Korbell är liten och väldigt smidig att använda och tömma, dessutom bra på att hålla illaluktande doft innestängd. Refillerna är något dyrare (0,40 kr/blöja) än till hinken från AngelCare men hinken får anses som betydligt bättre i användning och kvalité.

Tredje testet är gjort på blöjhinken som kommer från Sangenic, nämligen deras blöjhink HygienPlus+. Blöjhinken från Sangenic är liten och kopakt men rymmer trots det en hel del blöjor. Sangenic använder en teknik som försluter varje slängd blöja enskilt i plastfolie, detta gör hinken till helt luktfri men innebär också att plastfolien går åt dubbelt så snabbt jämfört med de andra blöjhinkarna, detta innebär också att förbrukningskostnaden för denna hink är nästan det dubbla på 0,63kr/blöja.