Nytt test av AngelCare blöjhink

AngelCare blöjhink
 • Författarbetyg

 • Betyg 3 stars
 • Bra
kr199
 • 2/5 Användarbetyg snitt

 • Betyg 2 stars
 • 1 Recension


Summering:

Stilren med enkel funktion, kunde dock varit betydligt smidigare.

Blöjhinken från AngelCare är f.n. svår att få tag på i Sverige då flertalet leverantörer har slutat att sälja denna blöjhink. Tidigare kunde denna hink medfölja då man fick en gratis babybox via Babyproffsen-butikerna, så är dock inte längre fallet. Som ersättare rekommenderar vi på blojhink.se blöjhinken från korbell.

Hinken från AngelCare är en hink i vit plast med lock och en fjädrande stängningsanordning som ska täta påsen där blöjorna ligger. Hinken ser bra ut och fungerar ganska ok för att ta bort lukten men är ganska osmidig då man ska slänga blöjorna. Den fjädrande stängningsanordningen gör det lite krångligt att slänga blöjorna, att slänga en blöja med en hand är i princip omöjligt. Hinken rymmer ca 30 blöjor innan det är dags för att tömma den. Hinkens refill är som på de flesta blöjhinkar en lång tub som man knyter ihop i botten, efter att hinken är full klipper man av den del där blöjorna ligger i och slår en knut, sedan slår man en knut på den delen av refillen som är kvar och hinken kan därefter användas till nya blöjor.

Billigaste refillerna (som dock inte är original) till AngelCares blöjhinkar hittar ni på Mammashop. Där kan ni t.ex. köpa ett 3-pack med refiller för 177 kr (exkl. frakt). En refill ska sammanlagt räcka till ca 180 st blöjor enligt tillverkaren vilket innebär att snittpriset per blöja med dessa refiller (3-pack) blir 0,33 kr. Vill man komma undan ännu billigare så kan man också använda vanliga soppåsar (som dock blir lite mer osmidigt att byta) som man trär runt en tom refill och sätter dit, dock kan det hända att dessa soppåsar inte håller borta doften från blöjorna lika bra.

Specifikationer: Vikt (hink + refill): 1.243kg, mått:562mm x 247mm x 283mm.

Uppdatering 140915: Blöjhinken från AngelCare följer dessvärre inte längre med den Babybox som man gratis kan hämta via Babyproffsen-butikerna och hinken verkar inte längre gå att köpa någonstans i Sverige. Som ersättare rekommenderar vi på blojhink.se blöjhinken från korbell.

Fördelar

 • Har ett neutralt och modernt utseende
 • Luktfri (förutom vid tömning)
 • Refillerna räcker till förhållandevis många blöjor
 • Refillerna finns också att köpa som kopior därmed betydligt billigare än motsvarande original

Nackdelar

 • Något osmidig hantering då man slänger blöjorna (särskilt större)
 • Klämrisk
 • På hinken som vi fick fanns inget skärblad för att klippa påsen (dvs. man behöver använda en sax eller kniv för att klippa av påsen vid tömning, dock verkar det finnas fler varianter där vissa modeller har ett skärblad.

15 replies on “Nytt test av AngelCare blöjhink

 • Wisam

  En har köpt en angelcare å det fungera bra men påser tar slut å jag vet inte hur å var man köpa dom?

  Svara
 • Jenny

  Jag älskar vår blöjhink och håller inte alls med att det är svårt att slänga blöjor med en hand, går hur smidigt som helst 🙂 Refillerna varar jättelänge hos oss, ca 1 refill på 2 månader. Och vi har skärbladet fast monterat på insidan av vår hink 🙂

  Svara
  • Jesper

   Det verkar vara lite olika -eller kanske varierande kvalitet. Jag upplevde precis samma sak som Christian beskriver i sin artikel och som jag tycker har en negativ inverkan på denna blöjhinken. Det var förvånansvärt trögt att ”pressa ned” blöjorna i hinken. Och med en liten rörlig grabb på ena sidan hade jag gärna sett att det var en enklare manöver.

   Kanske att blöjhinken fungerade mer som en ”vanlig hink” -öppna locket och släpp ned blöjan. Det hade för mig underlättat och man hade sluppit bli sur för att blöjan fastnar. Dock medveten om att det också handlar om att stänga ute lukt och liknande, men ja, det finns möjlighet till förbättring här.

   Tack för bra text oct tips för en relative nybliven pappa!

   Svara
 • Carolin

  Jag har då aldrig haft problem med att slänga blöjor med bara en hand, och jag tycker den är jättebra. Tar bort lukten till 110%, man känner bara lukten när man ska ta bort och fixa till en ny påse när den blivit full. Jag har även ett skärblad så man kan skära loss påsar smidigt och snabbt. Refillen köper jag endast original, 3st för 299 på Barnens hus, när de stängde butiken i staden där jag bor så har jag beställt på Babyland så länge de haft dem, såg nu när jag skulle beställa att de är slut eftersom de säljer bort allt då Babyland inte finns kvar egentligen. Där beställde jag 3st för 249. Tycker det har varit bra pris på dom faktiskt men om det är någon som vet vart man kan beställa så vore jag tacksam för svar då vi nu inte har någon butik som har just de för Angelcare här jag bor.

  Svara
  • Christian

   Lite sent svar kanske… 🙂 Jag har faktiskt inte hittat någon butik online som säljer originalversionen av refillerna till blöjhinken från AngelCare. Jag vet att de ska finnas hos Babyproffsen men de har ju ännu ingen e-butik. Någon annan som vet var man kan hitta refillerna i original till blöjhinken från AngelCare?

   Svara
 • Mette

  Hej Christian

  Tack för att du har nämnt MammaShop i din artikel om AngelCares bjöjhink och refiller! Vi vet att det kan vara ganska dyrt för föräldrar att köpa otaliga refiller till blöjhinken. Därför försökte vi att göra livet lättare för dem genom att erbjuda kopior till låga priser. Våra refiller är danskproducerade och passar till blöjhinkarna AngelCare och InkoBaby. För mer information om dem, se här:

  http://www.mammashop.se/angelcare-refill-blojrefill-till-angelcare-inkobaby-weekend-3203.html

  Med vänliga hälsningar

  Mette
  MammaShop

  Svara
  • Christian

   Hej Mette,

   det var så lite så. Vi nyblivna småbarnsföräldrar kan behöva alla tips vi kan få att hitta billigare alternativ av allehanda förbrukningsvaror som hör småbarnslivet till!

   /Christian

   Svara
 • Jörgen

  Hejsan, vi väntar barn nu som är beräknat 2 nov 2013.
  Vi har hämtat ut våran Babybox på babyproffsen, men vi fick ingen blöjhink med, hade varit bra att ha en sån luktfri hink bredvid skötbordet, eftersom vi har skötbordet i sovrummet.

  Svara
  • Christian

   Hej Jörgen! Tyvärr kan det vara så, det är inte alla Babyproffsen-butiker som skickar med en blöjhink (och numera verkar det vara ännu färre butiker som gör det). Då vi fick vårt första barn fick vi en AngelCare blöjhink tillsammans med babyboxen men då vi nyligen hämtade babybox nummer två till vårt andra barn så följde det inte med någon blöjhink. Vill du ha en luktfri, billig och bra blöjhink kan jag rekommendera blöjhinken från Korbell, finns t.ex. på Nids4Kids för 129 kr (http://www.nids4kids.se/product.html/korbell-standsdard-blojhink).

   Hälsningar
   Christian

   Svara
 • madde2

  Hej! Jag var inne och hämtade min babybox idag men fick inte med någon blöjhink. Vet någon nån babyproffsen som lämnar ut den? Dumt att det skrivs att den lämnas ut när den inte gör det.

  Svara
  • Christian

   Hej Madde,

   vad jag har förstått så kan det variera mellan alla de olika Babyproffsen-butikerna runt om i landet. Dock verkar det som på senare tid att allt färre får med sig blöjhinken från AngelCare i samband med att de hämtar sin babybox vilket är tråkigt.

   Hälsningar
   Christian

   Svara
  • Christian

   Jag har idag varit i kontakt med representant för Babyproffsen och fått bekräftat att blöjhinken från AngelCare inte längre distribueras gratis tillsammans babyboxen. Jag har också uppdaterat testet för denna blöjhink med denna information.

   Mvh/
   Christian

   Svara

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *