Tredje testet – Sangenic blöjhink

Sangenic blöjhink
 • Författarbetyg

 • Betyg 4 stars
 • Utmärkt
kr149
 • 5/5 Användarbetyg snitt

 • Betyg 5 stars
 • 2 Recensioner

 • Sangenic blöjhink
 • Recenserat av:
 • Publicerat:
 • Senast uppdaterat: 2017-02-08

Summering:

Snygg och billig i inköp, tar bort lukt effektivt men ganska dyr i drift.

Det tredje testet i vår serie av test av blöjhinkar har nu kommit till blöjhinken från Sangenic (Tommee Tippee). Blöjhinken från Sangenic kapslar in varje blöja för sig vilket gör att blöjhinken effektivt stänger inne den obehagliga doften. Inkapslingen av varje enskild blöja gör dock att förbrukningskostnaden för plastfolie (refiller) blir ganska hög.

Blöjhinken som kommer från Sangenic (Tommee Tippee) och heter HygienPlus+ är lite annorlunda mot blöjhinkarna från AngelCare och Korbell då de har en mekanism som gör det möjligt att försluta och förpacka varje slängd blöja för sig. Detta görs genom att man efter att lagt ner blöja i hinken snurrar en ring där refillen sitter, på så sätt sluter plastfolien om varje enskild blöja. För att bli av med oönskad lukt är detta ett effektivt system men det innebär också att plastfolien i refillen går åt snabbare än för andra blöjhinkar (något som man märker då man tömmer blöjhinken och förslutningarna kan snurras upp och man ser då hur mycket extra plastfolie som har gått åt).

Blöjhinken från Sangenic kan man köpa man på LekMer.se för 149:-.

Som på de andra blöjhinkarna så använder man refiller som byts ut då plastfolien är slut. Refillerna till Sangenics blöjhink (original) kostar 299:- för ett 3-pack på LekMer.se. Refillerna finns också att köpa som kopior från Mammashop, ett 3-pack kostar där 189:-, dock är dessa refiller inte riktigt lika bra som originalet enligt flera som har testat dem. Eftersom refillerna går åt betydligt snabbare pga. den extra förslutningen blir totalkostnaden för refillerna till Sangenics blöjhink ganska hög. Räkna med att en refill räcker till ca 100 blöjor (3-4 veckors användning), kostnaden per blöja blir då 0,63 kr/blöja (under förutsättningen att man köper refillerna som är kopior) vilket är betydligt mer än för motsvarande refiller för blöjhinkarna från Korbell (0,40 kr/blöja) och AngelCare (0,33 kr/blöja). För att låta refillen räcka längre kan man givetvis låta bli att försluta varje blöja för sig men eftersom Sangenics hink i huvudsak förlitar sig på förslutningen med hjälp av plastfolien för att stänga inne den obehagliga lukten blir hinken knappast luktfri om man inte försluter blöjorna.

När man tömmer hinken så är det inte helt ovanligt att själva förslutningen av blöjorna (dvs. den snurrade folien) går upp. Det går mycket plastfolie jämfört med motsvarande hinkar från Korbell och AngelCare vilket gör att förbrukningskostnaden blir högre än för dessa blöjhinkar.

 

Specifikationer: Höjd: 47 cm. Diameter 30 cm. Hinken rymmer ca 28 st blöjor.

Slutsats: En snygg och kompakt hink som är billig in inkö och som helt och hållet stänger in oönskad lukt, möjlighet till billiga refiller eftersom det finns kopior men hinken använder pga. sin förslutningsteknik betydligt mer plastfolie än andra hinkar vilket gör att hinken blir den dyraste i längden. Rekommenderas för dem där blöjstanken är som värst och där förbrukningskostnaden inte är lika viktigt.

2015-08-05: Uppdatering – Numera finns möjlighet att köpa folie till sina refiller till blöjhinken från Sangenic, kostnaden blir betydligt lägre än att köpa nya refiller (nästan en tiondel av priset). Läs mer på Billigare refiller till Sangenic och AngelCare blöjhink.

2014-09-09: Uppdatering – Priset hos LekMer har justerats ner från 199:- till 149:-, priset på refiller har justerats upp något till 299:- för tre st. LekMer säljer nu även ett paket med hink tillsammans med 3 refiller för 379:- (tidigare 499:-).

Fördelar

 • Billig att införskaffa
 • Har ett neutralt och modernt utseende
 • Helt luktfri (om man försluter varje blöja)

Nackdelar

 • Pga. inkapsling av varje blöja går refillen med blöjor åt snabbt
 • Påsen med alla blöjor blir väldigt stor (lång) och otymplig
 • Hög förbrukningskostnad pga. påsen går åt snabbt

6 replies on “Tredje testet – Sangenic blöjhink

 • H

  Undra hur du har lyckats få refillen räcka så länge, vi får inte i så många och den räcker inte så länge. Synd att dom inte delar ut gratis blöjhinkar i paketet längre för verkar som den som ingick va bättre.

  Svara
 • Lisa Stenberg5

  Jag har ett tips för dig som använder en Sangenic eller AngelCare blöjhink! Med Solgenic-folien undviker man att köpa dyra originalkassetter och man kan spara massor av pengar! Läs mer på http://www.solgenic.eu/.

  Svara
 • Nils5

  En suverän funktionell blöjhink som enkelt innesluter varje blöja (och det man nu stoppar ner) i en egen liten omslutande påse, som gör att lukten nästintill försvinner.

  Tips 1: Köp refill-plast på löpmeter från Solgenic (länkat från denna artikel), istället för de svindyra refill-kassetterna från affären.
  Tips 2: Sätt i en vanlig avfallspåse i botten på hinken, så blir det ännu lättare att hantera när det är dags att tömma hinken. Det blir dessutom ännu mindre lukt med det sättet.
  Tips 3: Förutom vanlig rengöring, vädra blöjhinken utomhus några timmar någon gång, för plasten kan ta åt sig lite av eventuell lukt som kan finnas.

  Är supernöjd med denna blöjhink och kan verkligen rekommendera den!

  Svara
 • Petter Tollbäck

  Bra idé, dock är utförandet uselt.

  1. Det stora locket öppnar man ju egentligen bara ibland för att tömma hinken. Problemet är att det åker av i princip varje gång man öppnar för att slänga en blöja. Ytterst frustrerande.
  2. När man snurrar för att kapsla in senaste blöjan snurrar hela hinken betydligt enklare än bara rotorn som tänkt. Lösningar hade varit sugproppar eller gummifötter (gärna i kombination med en tyngd).

  Hinken fungerar utmärkt om man använder två händer. Jag vill dock inte släppa mitt barn för att slänga en blöja….

  Svara

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *